15.11.08

Ιστορία 52

Τίτλος: Ιστορία 52
Έτος: 2007
Σκηνοθέτης: Αλέξης Αλεξίου
Info: Imdb, Trailer, Website

Ναι, μια ελληνική ταινία :-) Ένας φίλος [1] με ειδοποίησε ότι παιζόταν την προηγούμενη άνοιξη μια ταινία που έμοιαζε το σενάριο (και ο τίτλος ?!) με κάτι που είχαμε γράψει. Στην πραγματικότητα αυτός ήταν ο δεύτερος λόγος που ήθελα να δω την ταινία, ο πρώτος ήταν το δείγμα της φωτογραφίας που είδα στο trailer.



O Ιάσωνας γνωρίζει την Πηνελόπη σε δείπνο με φίλους. Μια σχέση ξεκινά η οποία θα έχει άσχημο τέλος. Ο Ιάσωνας δε μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό. Ανάμεσα στην αϋπνία, τη μοναξιά, την τρέλλα, θα προσπαθήσει να ανασκευάσει την πραγματικότητα. Θα προσπαθήσει να διορθώσει αυτό που πήγε στραβά, δημιουργώντας όμως έτσι νέους εφιάλτες..



Ένα θρίλερ που θα σας θυμίσει το "π" (και το memento) με καλό σενάριο και άξια σκηνοθεσία (μπράβο Αλέξη). Είναι η πρώτη feature-length ταινία του σκηνοθέτη, οπότε θα συγχωρήσω τους "δήθεν" διαλόγους και τις "μέτριες" ερμηνείες. Aυτό που μου άρεσε πιο πολύ στην ταινία ήταν ο τρόπος με τον οποίο δένονται οι ιστορίες καθώς και οι αντιδράσεις της "εναλλακτικής πραγματικότητας" προς τον Ιάσωνα, που έχει ξανακάνει αυτό το ταξίδι. Η ταινία έχει ένα eerie feeling το οποίο σε βοηθάει να συμμετάσχεις στην τρέλλα του Ιάσωνα [2].



Πιστεύω ότι είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που ενδεχομένως να χρειαζόταν λίγο περισσότερο χρόνο στο production καθώς είναι προφανές στο θεατή ότι υπάρχει ζουμί στην ταινία, αλλά χάνεται λιγάκι στην απόδοση.

[1] Γεια σου Τάκη!
[2] Tο feeling αυτό χάνεται μερικώς από την desync φωνή του πρωταγωνιστή..

1 comment:

Anonymous said...

Μόλις την είδα και ομολογώ ότι μου φάνηκε αρκετά συμπαθητική η ταινία.
Ωραίο σενάριο με τον χρόνο να κυλά υπέρ του...