21.9.08

Dexter

Creator: Jeff Lindsay
Seasons: 2+
Original run: 2006-
Info: tv.com

Ο πατέρας του Dexter τον βρήκε στον τόπο ενός εγλήματος όταν ήταν 3 χρονών και τον υιοθέτησε. Ο Dexter δουλεύει στο εγληματολογικό εργαστήριο ενός αστυνομικού τμήματος στο Μαϊάμι μαζί με την αδελφή του, η οποία υπηρετεί εκεί. Η Ρίτα, η κοπέλα του, έχει δύο παιδιά στα οποία ο Dexter έχει αδυναμία. Ο Dexter επίσης είναι ένας κατα συρροήν δολοφόνος με ψηλά στάνταρντς. Τα θύματά του είναι κυρίως φονίαδες οι οποίοι δεν καταδικάστηκαν ποτέ. Δεν τους σκοτώνει γιατί πιστεύει ότι έτσι αποδίδει δικαιόσυνη, αλλά είναι ένας τρόπος να ικανοποιεί την ανάγκη του να σκοτώσει, και η πράξη του αυτή να είναι λιγότερο "κακή". Έτσι του έμαθε ο πατέρας του τουλάχιστον.

Μία αστυνομική σειρά, επιτέλους από την άλλη πλευρά. Ο Dexter μας αφηγήται το παρελθόν το παρόν του, τις σκέψεις του και την συνεχή του προσπάθεια του να φαίνεται νορμάλ. Η ατμόσφαιρα της είναι κάτι σε CSI:Miami, χωρίς το CSI part, με μία ιδέα μπλάκ χιούμορ και σαρκασμού, και με σαφώς πιο ενδιαφέρον κεντρικό ήρωα. (Sorry, αλλά δεν μπόρεσα να βρω καλύτερη περιγραφή από αυτη). Μου άρεσε πάρα πολύ η αφήγηση του Dexter και γενικότερα το σενάριο είναι καλογραμμένο. Δεν μου άρεσε που στην σκιά του Dexter, οι υπόλοιποι χαρακτήρες μένουν λιγότερο ανεπτυγμένοι. Ομολογουμένως είναι λίγο one man show.

Στην πρώτη σεζόν η αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν δολοφόνο που γίνεται γνωστός ως "The Ice Truck Killer". O Dexter θαυμάζει την τεχνική και την ευρυματυρικότητα του Ice Truck Killer, και κολάκεύεται όταν αυτός τον προκαλεί να βγει έξω να παίξουνε.

Η δεύτερη σεζόν ασχολείται με τον "The Bay Harbor Butcher", ένα προσωνύμιο που δεν αρέσει καθόλου στον Dexter, θεωρεί ότι του αξίζει κάποιο καλύτερο nickname. Γίνεται ένας όμορφος χαμός στο season 2, εξίσου καλός με τη 1η σεζόν, να τη δείτε. Και οι 5 που διαβάζετε τα reviews μου (Hi mom).

Στην τρίτη σεζόν δεν ξέρω τι γίνεται, δεν έχει παίξει ακόμα.

Να σημείωσω εδώ ότι ο Michael C. Hall είναι ένας πάρα πολύ καλός ηθοποιός και χαραμίζεται που δεν παίζει σε ταινίες. Στο Dexter, όπως και παλιά στο Six Feet Under, το αποδεικνύει. Σας παρακαλώ μην μου τον βγάλετε και αυτόν αδερφή :(

My favourite part, quotes:

Dexter: I don't blame my foster parents for that. Harry and Doris Morgan did a wonderful job raising me. But, they're both dead now. I didn't kill them. Honest.

Dexter: [voice over] I shouldn't even be here. Rita will be devastated if I'm arrested. Her husband was a crackhead and her boyfriend's a serial killer. It's hard not to take that personally.

Dexter: I can kill a man, dismember his body, and be home in time for David Letterman. But
knowing what to say when my girlfriend's feeling insecure... I'm totally lost.

Dexter: [voice over] The FBI estimates that there are less than 50 serial killers active in the U.S. today. We don't get together at conventions, share trade secrets, or exchange Christmas cards. But sometimes I wonder what it's like for others.


Angel:
Don't forget: Tell the universe what you need.
Dexter:
[voice over] I really need to kill somebody.

Have fun fun fun!
-jiji

5 comments:

Anonymous said...

το μόνο που έχω να προσθέσω σ' αυτό το τέλειο review (manjiki δέχομαι και paypal) είναι πως η σειρά είναι αρκετά εθιστική. ξεκίνησα να βλέπω τα πρώτα 2-3 επεισόδια για να δω πως είναι η σειρά και μετά δεν μπορούσα να ξεκολλήσω.

εξαιρετικά καλοφτιαγμένη δομή ..και ναι αυτή η αδερφή (ο Michael C. Hall) δίνει ρέστα στο ρόλο του.

manjiki said...

Δεν σε πλήρωσα αρκετα όμως για να συμπληρώσεις οτι η σειρά έχει επίσης πολύ καλό soundtrack ε?

viki vale said...

Κι εγώ θεωρώ ότι ο Dex είναι καταπληκτικός ηθοποιός, ειδικά στον 1ο κύκλο με είχε πείσει ότι και στην πραγματικότητα δεν πρέπει να έχει κανένα συναίσθημα, άσε που έχει κι αυτό το έκφυλο βλέμμα του δολοφόνου! Πάντως κι εμένα για γκέι μου κάνει, sorryyyyyyyy
PS τέλειοι τίτλοι έναρξης!

Unknown said...

Μα θα σταματήσετε επιτέλους να κάνετε cross-commment στα posts σας;
Μπαι δε γουει από τα καλύτερα soundtracks που έχω ακούσει το έχει το Grey's anatomy το οποίο σας απειλώ οτι θα το κάνς review(και τις 4 seasons μερχμερχμερχ).

manjiki said...

@gregory μα πληρώνουμε καλά ο ένας τον άλλον για τα comments. It's just business.

Viki, όχι όχι μάλλον έχεις πειστεί οτι είνα αδερφή, επειδή έκανε παααααάρα πολύ καλά την αδερφή στο six feet under. Και για το κους κους της ιστορίας, από πέρσυ τα έχει με την Jennifer Carpenter, όπως και να έχει, άμα τον πιάσω γκόμενο, θα σας ενημερώσω!